توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۳
بی طرفی کلاه سفیدها در حلب!
ساکنان حلب این روزها زیر ضربات تروریستها هستند و در این میان برخی که کلاه سفید نامیده می شوند به عنوان منبعی برای رسانه های غربی تبدیل شده اند که بی طرفی آنها در پرده ای از ابهام قرار دارد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، حلب این روزها زیر آتش تروریست های جبهه النصره و دیگر گروه های همپیمان با آنها قرار گرفته است در این میان گروهی که به کلاه سفیدها معروفند به عنوان یکی از منابع رسانه های غربی و گزارش های آنها از حلب تبدیل شده اند. روزنامه الاخبار لبنان در مطلبی به نقش این گروه پرداخته و اسنادی را منتشر کرده است.

این رسانه لبنانی می نویسد: فعالیت سازمان های غیردولتی و یا تحت پوشش حکومت موقت در مناطق مختلف سوریه که به زعم مخالفان آزاد شده است را نمی توان در بحران سوریه بی طرف دانست. این مسئله بر خلاف حمایت های مالی، لجستیکی و رسانه ای نامحدودی است که غرب از این سازمان ها می کند، چرا که این رسانه ها اینچنین القا می کنند که این سازمان ها بی طرف هستند و مقابل سلاح و پول تحت تاثیر قرار نمی گیرند.

الاخبار نوشت: در طول روز های گذشته در شبکه های اجتماعی و رسانه های کشورهای عربی و غربی از نقشی که سازمان دفاع مدنی سوریه یا کلاه سفید ها صحبت بود. سازمانی که در عملیات نجات و کمک به شهروندان و بیرون آوردن جسدها در مناطقی که بمباران شده فعالیت می کند. در این میان کسانی بودند که عناصر این سازمان را قهرمان می نامیدند و آنها را به نمادهای امید در سوریه وصف می کردند تا جایی که حتی عده ای اعتقاد داشتند باید به این سازمان جایزه صلح نوبل اعطا شود. کلاه سفیدها که شعارشان »ما از ملت هستیم و برای ملت» تاکید دارند که دواطلب هایشان در این سازمان بدون جانبداری و بر اساس اصل انسانیت و بدون تبعیض عمل میکنند آنان ادعا می کنند که منتسب و تحت لوای حزب و گروه سیاسی خاصی نیستند.

مجله نیوزویک در مقاله اش به این موضع پرداخته و می نویسد: این سازمان بدون در نظر گرفتن مذهب و با بیطرفی به انجام وظایفش می پردازد و اعضای این سازمان غیر مسلح اند. اما ده ها تصویر و ویدئو خلاف این مسئله را ثابت می کند و آشکار می سازد که کلاه سفیدها به طور مستقیم با گروههای مسلح که در میان آنها جبهه النصره نیز هست همکاری می کنند. این سازمان در کمپین های ضد حکومت سوریه با دست بردن در تصاویر و اخبار با هدف تاثیر گذاشتن بر روی افکار عمومی مشارکت می کنند.

ریک ستریانگ روزنامه نگار در مقاله ای به عنوان موثرترین دستکاری اشاره می کند که کلاه سفید ها در واقع گروه های نجات جبهه النصره هستند. وی اضافه می کند: گفته می شود که آنها به سمت هیچ یک از طرفین گرایش ندارند اما همه آنها به طور عمده در مناطقی هستند که تحت تسلط افراد مسلح است از این جمله میتوان به ادلب و حلب اشاره کرد.

در یکی از فیلم ها حاج ابو احمد داوطلب دفاع مدنی سوری با اشاره به جسد سرباز سوری آن را جسد نیروهای لباس شخصی مزدور معرفی می کند و می گوید: در زباله ات می اندازم، بشارت های پیروزی در جسر الشغور به دست مجاهدان که خداوند آنها را قوت دهد به ما رسیده، آروزی ما فتح آخرین دژهای نظام اسد در لاذقیه و دمشق است.

در ویدئویی دیگر گروهی از نیروهای کلاه سفید با گروهی از تروریست های جبهه النصره به شادی کردن مشغول اند. اضافه بر این که تعدادی از داوطلبان با بالا بردن علامت پیروزی بر سر جسد نظامیان سوری که به دست ترورست های النصره به قتل رسیده اند حاضر هستند. در ویدئویی دیگر دواطلبی با نام معاویه حسن آغا از ادلب با همان لباس یعنی با کلاه سفید در کنار ترورسیت های النصره با نیروهای سوری می جنگد.

تاریخ تاسیس این سازمان و نیز مواضع سیاسی مدیرانش و همچنین منابع مالی و پیشتیبانی دفاع مدنی باعث می شود در بی طرفی این سازمان تردید ایجاد شود. این سازمان در مارس ۲۰۱۳ به دست کارمند سابق ادراه اطلاعات نظامی و کارشناس امنیتی جمیز لو میجرر تاسیس شده است.

سازمان کلاه سفید ها برای سازمان دهی داوطلبان برای فعالیت در زمینه دفاع مدنی ایجاد شده، که سالانه ۳۰ میلیون دلار بودجه برای آن اختصاص داده می شود. بخش عمده ای از این بودجه در جهت تامین نیازها و پرداخت حقوق دواطلبان است.

در گزارش USAID که در ژانویه ۲۰۱۵ منتشر شده آمده است: این نهاد ۱۸ میلیون دلار به کلاه سفیدهای سازمان دفاع مدنی سوریه اختصاص داده است. همچنین لندن تلگراف در مورد کلاه سفیدها می گوید که تامین کننده اصلی این سازمان وزارت خارجه امارت متحده عربی است که ۵/۳ میلیون یورو به این موسسه اعطا کرده است، همچنین دولت انگلیس نیز اعلام کرد که ۱۰ میلیون یورو به این سازمان به منظور افزایش هماهنگی میان این سازمان و مجلس مخالفین سوری اعطا خواهد کرد. تعداد دواطلبان کلاه سفید نیز۲۰۰۰نفر افزایش داشته است و به هر یک از اعضا ماهانه معادل ۱۵۰ دلار پرداخت می شود.

مدیر کل دفاع مدنی سوری رائد الصالح از مخالفین سوری جسر الشغور است که در ایجاد سازمان دفاع مدنی در ادلب پس از بازگشتش از ترکیه مشارکت داشته است. او می گوید: دواطلبان علی رغم اینکه در مناطقی هستند که افراد مسلح آنجا حضور دارند اما در میان آسیب دیدگان چه از مخالفان باشند چه از حامیان دولت تفاوتی قائل نمی شوند. گاهی اوقات از میان آوارها رزمندگانی از حزب الله و ایرانیها و سربازان ارتش خارج می شوند هر چند آنها به دنبال استمرار و بقای نظام اسد هستند. وی در گفتگو ها و مصاحبه هایش در شبکه های اجتماعی به این موضوع پرداخته است.

آنچه که در صفحه رسمی کلاه سفید ها در توئیتر و صفحات جهانی کارگزارن و داوطلبان این سازمان مشاهده می شود با اصول بی طرفی این سازمان در تضاد است. ما هیچ عکسی از گلوله باران های کور و بی هدف شهروندان در حلب و دمشق که ازسوی افراد مسلح انجام می شود نمی بینیم، بلکه همه تصویرهای منتشر شده آسیب دیدگان ناشی از بمبها و بشکه انفجاری است که ادعا می شود نظام و ارتش روسیه از آنها استفاده کرده است.

شاید بزرگترین شوک به استفاده کنندگان شبکه های اجتماعی بخشی از یک ویدئو باشد که در آن نیروهای دفاع مدنی در صحنه اعدام یک شهروند که به دست تروریست های جبهه النصره درحریتان شمال حلب انجام می شود حضور دارند.

این ویدئو پس از انتشار از صفحه های کانال های بزرگ پاک می شود. تنها سایت لایفلیک نسخه ای ازآن را حفظ می کند که در زیرش نوشته شده: همان طور که پیش بینی می شد یوتیوب ویدئویی که در آن کلاه سفید ها جنایت می کردند و دوشادوش القاعده هستند را حذف کرد.

موسس کلاه سفید ها

با توجه به زندگی نامه جمیز لو میجرر او ۲۰ سال عضو دفاتر سازمان ملل متحده و مشاور شرکت های ویژه وزارت خارجه انگلیس و افسر ارتش انگلیس و بیشترین توانایی وی در پرداختن به فعالیت بخش های امنیتی و برنامه های تحکیم دموکراسی بوده است.

وانیسا بیلی روزنامه نگار در گزارشی با عنوان «کلاه سفید: جنگ از راه فریب» می گوید: «مجیرر» دانشجوی آکادمی نظامی پادشاهی ساندهریست، نماینده عالی سازمان ملل متحد در بوسنی در کوزو پیش از آنکه هماهنگ کننده اطلاعاتی در سازمان پیمان اتلانتیک شمالی ناتو منصوب شود بوده است.

او ارتش بریتانیا را در سال ۲۰۰۰ ترک می کند و به عنوان جانشین واحد مستشاری در زمینه امینت و عدالت مشغول به فعالیت می شود. نماینده ویژه هیئت سیاسی امنیتی دبیر کل سازمان ملل در کوزو که پس از مدتی در قدس، بغداد و پس از آن به دبی میرود و در آنجا با مجموعه «اولیف غروب» همکاری می کند و در خلال جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶در لبنان حضور داشته است.

در سال ۲۰۰۸ به گود هابر انترنشنال ملحق میشود این مجموعه به طور ویژه بر روی فعالیت ها امنیتی در دبی فعالیت می کند.او سازمان کلاه سفید ها را در سال ۲۰۱۳ و همچنین سازمان «مای دای» را که در زمینه کمک رسانی و نجات فعالیت می کنند تاسیس کرده است.
کد مطلب : 159054