توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۰
مظلومیت امام سجاد(ع) حتی در میان شیعیانش!
از آنجایی که برخی در بیان و نگارش سیره امام سجاد علیه السلام چنین القاء کرده اند که آن حضرت همیشه بیمار بوده است و همیشه در گوشه ای نشست و به عبادت می پرداخته و کاری به سیاست نداشته است بیان واقعیات زندگی و سیره مبارزه آن امام بسیار مشکل می باشد!
مظلومیت امام سجاد(ع) حتی در میان شیعیانش!
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز از آنجایی که برخی در بیان و نگارش سیره امام سجاد علیه السلام چنین القاء کرده اند که آن حضرت همیشه بیمار بوده است و همیشه در گوشه ای نشست و به عبادت می پرداخته و کاری به سیاست نداشته است بیان واقعیات زندگی و سیره مبارزه آن امام بسیار مشکل می باشد!

بنا بر این گزارش این عده برای اثبات ادعای مطلب خود از القابی چون «امام زین العابدین بیمار» و ... استفاده می کنند لذا رهبر معظم انقلاب در خصوص مظلومیت ایشان چنین می فرمایند:  "در حالی که ایشان هم - مثل هر انسان دیگری - چند روزی در مدت عمرش مریض شد و این بیماری در محرم سال 61 هجری واقع شد تا آن جناب در واقعه عاشورا وظیفه دفاع و جهاد نداشته باشد. با این تدبیر الهی، 34 یا 35 سال پس از شهادت امام حسین علیه السلام زنده ماند و سالم و پرنشاط مسئولیت امامت امت را برعهده گرفت و شیعه را در دشوارترین دوران هدایت کرد."

از این روی دورانی که امام سجاد(علیه السلام) در آن زندگی می‌کردند، همه ارزش‌های دینی دستخوش تحریف و تغییر قرار گرفتند و احکام اسلامی بازیچه دست افرادی چون ابن زیاد، حجاج و عبدالملک بن مروان بود. در سایه چنین وضعی آشکار بود که تربیت دینی مردم تا چه اندازه تنزل کرده و ارزش‌های جاهلی چگونه احیا شده است، به طوری که دو خطر بزرگ هجوم فرهنگ‌های متنوع بیگانه و رواج تجمل پرستی جامعه اسلامی را تهدید می‌کرد. و حضرت سجاد علیه السلام با این اوضاع آشفته به مبارزه و دفاع از دین مبین اسلام و آیین تشیع مشغول بودند.

مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: " پس از صلح امام حسن مجتبی علیه السلام - که در سال چهلم هجری اتفاق افتاد - برنامه همه امامان علیهم السلام فقط این نبود که احکام الهی را بیان کنند بلکه همگی در صدد بودند که مقدمات تشکیل حکومت اسلامی به شیوه تشیع علوی را فراهم کنند."

  نقش امام سجاد علیه السلام در زنده نگهداشتن قیام عاشورا

از آن جا که شهادت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفایش از منظر عمومی، آثار ویرانگری برای حکومت بنی امیه داشت و مشروعیت آن را زیر سؤال برده بود و نیز برای این که این تراژدی غم بار به دست فراموشی سپرده نشود، امام چهارم با فراهم کردن مراسم عزاداری و گریه بر شهیدان نینوا و زنده نگهداشتن یاد و خاطره جانبازی آنان اهداف شهدای کربلا را دنبال می کرد.

هر وقت امام علیه السلام می خواست آب بیاشامد، تا چشمش به آب می افتاد، اشک از چشمانش سرازیر می شد. هنگامی که سبب گریه آن حضرت را می پرسیدند می فرمود: «چگونه گریه نکنم، در حالی که یزیدیان آب را برای وحوش و درندگان بیابان آزاد گذاشتند ولی به روی پدرم بستند و او را تشنه به شهادت رساندند.»

بزرگ مبلغ قیام عاشورا، حضرت امام سجاد علیه السلام، با سخنرانی و خطبه های آتشین خود توانست نهضت حق طلبانه سالار شهیدان را از هجوم تحریف نجات بخشد. اینک بعد از گذشت پانزده قرن همچنان این قیام، پرشکوه و جاودانه است از برکات وجودی حضرت امام زین العابدین علیه السلام می باشد.

شهادت امام سجاد علیه السلام
 
اسوه علم و حلم، امام زین العابدین علیه السلام، پس از یک عمر مجاهدت در راه خدا و پس از ابلاغ پیام عاشورا به جوامع بشری، به دست هشام و یا ولیدبن عبدالملک مسموم و در ۲۵ محرم سال ۹۵ هجری قمری به شهادت رسید و بدن مطهرش را در کنار تربت پاک امام حسن مجتبی علیه السلام در بقیع به خاک سپردند.

کد مطلب : 178125