توصيه به ديگران
۰
جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۶
کابینه امنیتی‌تر می‌شود
حسن روحانی معاون فرهنگی ستاد انتخاباتی خود در سال 92 را به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی کرده است؛ صالحی امیری بیش از اینکه یک چهره فرهنگی باشد، سابقه و کارنامه امنیتی دارد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز برکناری سه وزیر دولت روحانی که با عنوان تبلیغاتی «ترمیم کابینه»‌ در رسانه‌های حامی‌ دولت معروف شده است از سویی انتقاد بسیاری از فعالان سیاسی و کارشناسان را در بر داشته است. اصل انتقادات نیز به این موضوع باز می‌گردد که چرا دولت در سال آ‌خر خود دست به اصطلاح ترمیم و اصلاح کابینه خود زده در حالی که افراد پیشنهاد شده نیز چندان در حوزه‌هایی که قرار است مشغول شوند سابقه و تجربه کافی ندارند. این مسئله سبب شده تا حتی برخی از رسانه‌های حامی دولت از روحانی انتقاد کنند که با شتاب‌زدگی سه گزینه خود را به مجلس پیشنهاد کرده که بایستی ملحقاتی از جمله برنامه‌کاری و رزومه این افراد همراه با نامه معرفی آنها به مجلس ارائه می‌شد که ظاهراً به همین دلیل، مجلس از اعلام وصول نامه رئیس‌جمهور در جلسه علنی روز دوشنبه امتناع کرده بود.

 
روزنامه جمهوری اسلامی که یکی از روزنامه‌های حامی دولت است در این باره در انتقاد از رئیس‌جمهور نوشت: « با انتشار اسامی وزرای پیشنهادی، سئوال‌های زیادی در جامعه مطرح شده که عمدتا به سابقه رای ندادن مجلس به آنها در نوبت قبل، عدم تسلط آنها بر حوزه کاری مورد نظر و ضعف‌ها و اشکالاتی که به سوابق بعضی از آنها مربوط می‌شود. در این واقعیت نباید تردید کرد که تغییر باید با هدف تقویت کابینه باشد ولی اسامی پیشنهادی چنین نویدی را نمی‌دهد.» [1]

 
از سوی دیگر، جامعه به دنبال تغییرات شگرف در حوزه‌های حساس و اولویت‌داری همچون اقتصاد و صنعت بودند که در اینجا به نظر بسیاری از کارشناسان رئیس‌جمهور بایستی بیشتر نظری به وزارتخانه‌های اقتصاد و صنعت و معدن برای ترمیم کابینه می‌انداخت تا وزارتخانه‌هایی چون ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی.

 
در این باب سید رضا صالحی امیری یکی از وزراء پیشنهادی روحانی به مجلس است که قرار است برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از خود دفاع کند و از مجلس رای اعتماد بگیرد. وی یکی از وزراء پیشنهادی دولت برای وزارت ورزش و جوانان بود که نتوانست مقبول نمایندگان بیفتد و جالب است اینک رئیس‌جمهور وی را به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کرده است و فرد دیگری را به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش.

 
اگر نگاهی به سابقه فعالیت صالحی امیری بیندازیم بیشتر وی را به عنوان یک مدیر در پست‌های امنیتی و سیاسی مختلف از جمله در وزارت اطلاعات و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری می‌بینیم که با مدرک علوم سیاسی در این حوزه فعالیت کرده است. بسیاری از اهل هنر و فرهنگ وقتی مسئولی از آنان انتقاد می‌کنند بیشتر این انتظار را دارند که وی در حوزه‌های هنری و فرهنگی فعالیت عمده‌ای داشته باشد اما به نظر می‌رسد که صالحی امیری کمتر این حوزه فعالیت کرده است و بنابراین سپردن مسئولیتی در سطح وزارت به وی از جمله انتقادات کارشناسان است که این انتخاب را شتاب‌زده می‌خوانند.

 
گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت فرهنگ نقطه نظرات جالبی نیز در حوزه فرهنگ دارد که به موضوع امنیت باز می‌گردد. وی در شهریورماه سال جاری با بیان اینکه توسعه اقتصادی بایستی با توسعه فرهنگی همراه شود بیان داشت: « رئیس جمهوری یکی از مهمترین راه های رسیدن به توسعه اقتصادی را ارتقای امنیت فرهنگی می داند، از این رو اصحاب قلم و رسانه امروزه احساس امنیت دارند و همین عامل باعث جهش در روند توسعه‌ای بخش های مختلف کشور شده است.»[2]

 
وی سازگاری اجتماعی را از دستاوردهای فرهنگی دولت یازدهم دانست و یادآور می‌شود: «تقویت بنیان های هویتی، تولید و بازتولید هویت در جامعه باید در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار گیرد.»

 
صالحی امیری هم‌ اکنون به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند که می‌توان اشتغال وی در این سمت را نزدیکترین فعالیت‌ اجرایی‌اش در حوزه فرهنگ به شمار آورد.

 
وی پیشتر نیز که به عنوان وزیر ورزش و جوانان به مجلس نهم پیشنهاد شد برنامه کلی را در مورد فعالیت خود ارائه داد که مورد توجه نمایندگان قرار نگرفت و باید دید که در خصوص حوزه فرهنگ و هنر از برنامه وی چه استقبالی صورت می‌گیرد.

 
صالحی امیری در سال‌های پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون رئیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیئت رئیسه مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، معاون بررسی‌های استراتژیک، عضو هیئت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور رئیس‌جمهور در دولت هفتم و هشتم، عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت بود.

 
وی همچنین به‌مدت هشت سال معاونت پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامهٔ خود دارد. صالحی امیری همچنین به عنوان مدیرمسئول و سردبیر، در نشریات و مؤسسات علمی همچون مؤسسات مطالعات سیاسی، مطالعات راهبردی، فصلنامه مطالعات میان فرهنگی، نشریه علمی پژوهشی مدیریت فرهنگی و... عضویت داشته است.

 
وی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معاون فرهنگی ستاد حسن روحانی بود و نماینده فرهنگی او در بحث‌ها و مناظرات انتخاباتی محسوب می‌شد و به تبیین نگرش‌های روحانی در زمینه فرهنگ می‌پرداخت. از این رو منتقدان بیان می‌کنند که موضوع ترمیم کابینه در دولت یازدهم بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 ارتباط دارد تا مدت زمان باقی مانده برای رتق و فتق امور. اینکه قرار است صالحی امیری که به عنوان معاون فرهنگی ستاد روحانی فعال بوده در آستانه انتخابات سال 96 سکاندار وزارت فرهنگ و اندیشه اسلامی شود در نوع خود جالب و سئوالات و ابهامات انتخاباتی ایجاد می‌کند.

 
 
[1] http://www.jomhourieslami.com/news.php?id=110876

 
[2] http://dolat.ir/detail/282798
مرجع : مشرق
کد مطلب : 178224