توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۱۷
مدیرکل دفتر حقوقی وزارت ارشاد:
پیش نویس لایحه جامع مالکیت ادبی و هنری به دولت ارایه شد
مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای نخستین بار پیش نویس لایحه جامع مالکیت ادبی و هنری را تهیه و به دولت ارایه دادیم و تطبیق قوانین داخلی با قوانین بین المللی را در این خصوص در دستور کار خود داریم.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیست و چهارمین نمایشگاه بین-المللی کتاب تهران، احمد علی محسن زاده در نشست مالکیت معنوی در بازار جهانی کتاب ایران گفت: برنامه چهارم ما را به نوشتن این پیش نویس مکلف کرده که در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اقداماتی در خصوص تشکیل کمیته ملی با حضور اساتید و دانشگاه ها، ارسال پیش نویس به دانشگاه ها و دریافت نظر اساتید، استفاده از نظرات معاونت های وزارتخانه و استفاده از نظرات مسوولین صدا و سیما در بحث حقوقی آن انجام داده است.
وی پرداختن به قراردادهای مالکان ادبی و هنری را از نکات برجسته این پیش نویس دانست و افزود: قرارداد تهیه آثار سمعی بصری، تمثیلی کردن برخی مواد پیش نویس، اعطای حقوق به صاحبان اثر با ضمانت های اجرایی، وضع مقررات برای مجریان و تولیدکنندگان سازمان های پخش رادیویی و تلویزیونی، وضع قانون حمایت از آثار کلیه اتباع ایرانی و حمایت از کلیه آثاری که توسط هر ایرانی یا غیر ایرانی ساکن کشور تولید شده است، از دیگر نکات برجسته این پیش نویس است.
محسن زاده در مورد هدف استقرار نظام جامع حقوق مالکیت گفت: این نظام به بررسی حقوق مالکیت ادبی و هنری و نیز حقوق مالکیت صنعتی می پردازد.
مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سازمان ثبت اسنادکشور بر حقوق مالکیت صنعتی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حقوق مالکیت ادبی و هنری نظارت دارند.
محسن زاده با اشاره به اینکه در حقوق مالیکت صنعتی گام های خوبی چه در داخل و چه در سطح بین الملل برداشته شده است، یادآور شد: دلیل مورد توجه قرار نگرفتن مالکیت ادبی و هنری در کشور ما، نیاز به مالکیت صنعتی در برهه ای از زمان بوده و این امر به غفلت از مالکیت های ادبی هنری منجر شده است.
وی با اشاره به نقش حائز اهمیت وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی این امر، خاطرنشان کرد: در این راستا، این وزارتخانه برای گسترش فرهنگ حق مولف، شناسایی حق مولف و فراهم کردن حمایت هر چه بیشتر از خالقان آثار ادبی فعالیت می کند.
مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: صاحبان آثار همواره نگران بودند که شاید حقوقشان مورد حمایت قرار نگیرد و این موضوع نیز وظیفه این وزاتخانه بود، برای همین ما را بر آن داشت که حرکت جدی تری در این زمینه داشته باشیم.
محسن زاده یادآور شد: ثبت آثار ادبی و هنری از وظایف ارشاد است اما اجباری نیست و موضوع ثبت شامل اثر، نام اثر و علامت ویژه اثر می شود.
وی ادامه داد: بیش از یک سال از آغاز کار ثبت در وزارتخانه می گذرد و با توجه به اهمیت آن که ماندگاری اندیشه ها و آثار و جلوگیری از سرقت را تضمین می کند، مورد توجه صاحبان آثارقرار گرفته است.
محسن زاده اضافه کرد: ثبت آثار فرهنگی هنری، حقوق مادی و معنوی را برای صاحبان اثر فراهم می¬کند و بحث حقوقی را برای آن ها به وجود می آورد. در این زمینه هرچه آگاهی عمومی بیشتر باشد توجه عموم مردم و نخبگان به حفظ رعایت حقوق دیگران بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به وظیفه مطبوعات و رسانه ها در خصوص اطلاع رسانی در این عرصه بیان کرد: تصمیم داریم به سازمان جهانی تجارت ملحق شویم که در این صورت باید کنفدراسیون ب را بپذیریم که در صورت پیوستن به این سازمان، می توانیم در خصوص آثاری که در ایران تولید شده و در دیگر کشورها ثبت شده، ادعا داشته باشیم.
کد مطلب : 1441