توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۴۲
لاریجانی:سپاه از قدرتمندترین نیروها در منطقه است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز سپاه پاسداران از قدرتمندترین نیروها در منطقه است، گفت: به همین دلیل دشمن جرأت حمله به ایران را ندارد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در اختتامیه پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس ضمن تشکر از سپاه و بسیج و سایر نهادها در برپایی این نمایشگاه گفت: کار کتاب دفاع مقدس کار مهمی است و انصافا در این چند سال یک روند صعودی خوبی در زمینه دفاع مقدس در حال پیشروی است هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت.

وی افزود: کارهایی هم در خارج از کشور نوشته شده که برخی از آنها را ترجمه کرده‌اند که خود این نیز زاویه مهمی است برای اینکه بدانیم عراقی‌ها و کسانی که با ما وارد جنگ شدند، چه تحلیلی دارند که این هم سند معتبری است.

لاریجانی بیان داشت: خاطرات وفیق السامرایی یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی است که در این زمینه نوشته شده است چراکه وی مسئول اطلاعات ارتش عراق بود و نکات مهمی را از منظر خودشان بیان و گفته است کهصدام با چه انگیزه‌ای تصمیم‌ گرفت جنگ را آغاز کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه چه کسانی صدام را تحریک کردند و چه تحلیلی از داخل ایران داشتند، افزود: وفیق السامرایی در بخشی از سخنانش به این موضوع اشاره داشت که صدام خود اهل جادو و جنبل بوده و در رابطه با کارهایی که انجام می‌داد با دختری در کردستان حرف می‌زد و به حرف‌هایش گوش می‌داد که این نشان‌دهنده فقر فرهنگی است.

وی گفت: دفاع مقدس ادامه انقلاب اسلامی است و این دو با هم یک هویت دارند. این حادثه منطقه و امنیت را تحت تاثیر قرار داد. بعد از دفاع مقدس جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه و ... چشم ملت‌ها را باز کرد اینها با هم پیوندی داشتند که موجب بیداری در منطقه شد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حال ناشران از نظر اقتصادی مساعد نیست، گفت: خیلی باید به بخش نشر کمک کرد زیرا برای نوشتن یک کتاب خوب روزها تحقیق و ویرایش نیاز است و معلوم نیست که یک ناشر به صورت متعارف بتواند این هزینه‌ها را پرداخت کند و همانطور که از فیلم‌های دفاع مقدس حمایت می‌شود از بخش نشر نیز باید حمایت کنیم. زیرا این آثار گوشه‌هایی از یک امر مهم را روشن می‌کنند.

وی گفت: تاریخ دفاع مقدس باعث می‌شود مسائل امروز را بهتر بتوانیم درک کنیم و راه درست را انتخاب کنیم هرچند که شرایط تغییر کرده اما دشمن هنوز هست و باید عوامل پیروزی و حوادث قبل و بعد از جنگ را مورد مطالعه و تحلیل قرار دهیم.

وی افزود: باید اسناد جنگ کالبدشکافی شود و نشان دهیم که قبل از جنگ چه مسائلی باعث شد که نبرد رخ دهد منهای روحیات صدام که می‌خواست قهرمان عرب باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از عوامل موثر در شروع جنگ تحمیلی را ضعف نیروهای مسلح دانست و گفت: ارتش ما به دلایلی ضعیف شده بود و سپاه هم به آن صورت شکیل نگرفته بود به همین دلیل دشمن تحلیل کرد که حالا که ارتش ضعیف است الان باید به ایران حمله کند حال آنکه نکته اینجاست که باید بدانیم اگر نیروی مسلح جلوه ضعف داشته باشد برای دشمن حمله به کشورمان وسوسه‌کننده است و قدرت نظامی ما جنبه بازدارندگی دارد.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب در برهه‌هایی افرادی بودند که می‌گفتند ما پول نداریم تا بتوانیم این هزینه‌ها را برای نیروهای مسلح پرداخت کنیم. به این افراد می‌گویم که باید توجه کنیم اگر نیروی مسلح قوی نباشد باید هزینه‌های دیگر بدهیم و نقش قدرتمندی نیروهای نظامی مهم است که باعث کاهش هزینه‌های دیگر می‌شود.

وی بیان داشت: در جنگ، فرمانده کل قوا همیشه به تقویت نیروهای مسلح توجه داشت و امروز نیز سپاه از قدرتمندترین نیروها در منطقه است و به همین دلیل دشمن جرات حمله ندارد.

لاریجانی در ادامه افزود: نکته دومی که صدام را تحریک کرد تا به کشور ما حمله کند، آشفتگی سیاسی درون ایران بود. آن زمان بنی‌صدر با دغل‌کاری‌هایی رئیس‌جمهور شد و به جای اینکه همه نیروهای انقلابی را جمع کند همه را پراکنده کرد و هرکس را با انگی دور کرد. اول هم از حزب جمهوری اسلامی شروع کرد همان حزبی که نیروهای بزرگ انقلابی آن را تشکیل داده بودند.

وی بیان کرد: بنی‌صدر نگذاشت یک آب خنک از گلوی مرحوم رجایی که نخست‌وزیر بود پایین برود. من نامه‌های او را که از خارج به امام و شهید رجایی فرستاده بود خواندم نمی‌دانم چقدر درست است اما روحیه خودمحوری و تضاد با انقلاب اسلامی در وی کاملا مشخص است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: گروهک‌ها هم مانند منافقین در انقلاب رخنه کرده بودند چراکه بعد از پیروزی انقلاب آزادی ایجاد شد که پاسداری از آن بسیار مهم بود. منافقین به شهید بهشتی توهین می‌کردند.

وی ادامه داد: این وضع بعد از مشروطه هم پیش آمد چراکه مشروطه هم اتفاق مهمی بود که ضد استعماری بود اما گروهک‌هایی مثل توده‌ای‌ها فضا را آشفته کردند و مشروطه به دیکتاتوری رضاخان ختم شد. پس فضای آزادی پاسداری می‌خواهد و نباید گذاشت فرزندان انقلاب تخریب شوند.

لاریجانی گفت: علاوه بر این دو نکته نکته سوم دیگری که در آغاز جنگ موثر بود غربی‌ها و‌آمریکایی‌ها بودند که دنبال منافع خود می‌گشتند و به همین دلیل با انقلاب درگیر شدند و تصمیم گرفتند آن را از پا دربیاورند.

وی در ادامه با اشاره به خاطرات وفیق السامرایی افزود: در این کتاب بسیاری از گفت‌وگوهای غربی‌ها که صدام را برای آغاز جنگ تحریک می‌کردند آمده است. آمریکایی‌ها آن زمان در مرز اردن نماینده‌ای فرستادند و به صدام قول دادند که از لحاظ اطلاعات و لجستیکی از او حمایت جدی می‌کنند که این کار را هم کردند. آلمان، فرانسه، شوروی و بسیاری دیگر از کشورها به دنبال منافع خود بودند و بعد هم که صدام به کارشان نیامد، توی سر او زدند.

وی افزود: امروز هم هر جنگی که در منطقه است ردپای غرب را می‌بینیم و همانطور که بر سر وجود داعش سر و صدا کردند و به بهانه از بین بردن داعش زیربنای سوریه را هدف قرار می‌دادند. اوباما گفته بود ما داعش را از بین خواهیم برد اما این بهانه‌ای بود تا ائتلافی درست کنند و زیربناهای سوریه را از بین ببرند.

لاریجانی گفت: نماینده پنتاگون می‌گوید ما با داعش برخورد تاکتیکی می‌کنیم اما در سوریه برخورد ما راهبردی است زیرا در سوریه برنامه جدیدی دارند اما در عراق راهکارشان متفاوت است.

لاریجانی اظهار داشت: پس این سرو صدای غرب مبنی بر مبارزه با داعش و تروریسم چه شد؟

وی افزود: عده‌ای نیز در منطقه دنباله‌روی غربی‌ها هستند آنها باید بدانند صدام می‌خواست قهرمان عرب شود آیا شد؟ نه بلکه تفاله عرب شد. کشورهای عربی که شانه‌هایشان را می‌گذارند زیرپای آمریکا توجه داشته باشند که آمریکا هروقت بخواهد به آنها لگد می‌زند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این ۳ نکته نشان می‌دهد باید از تجربیات گذشته استفاده کرد.

وی در پایان اظهار داشت: در جنگ نکات برجسته‌ای است که نشان می‌دهد ملت ایران چطور سرافرازانه توانست از این برهه عبور کند.
کد مطلب : 93180