توصيه به ديگران
۰
جمعه ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۲۴
طبق فرمایش رهبر انقلاب «سوگواری حسینی» باید موجب افزایش بصیرت مردم شود
طبق فرمایش حضرت آیت الله العظمی خامنه ای؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، «سوگواری حسینی» باید موجب افزایش بصیرت مردم شود به طوری که آموزه های حسینی در کشور فراگیر شود و دسیسه های دشمنان، نیز خنثی شود.
طبق فرمایش رهبر انقلاب «سوگواری حسینی» باید موجب افزایش بصیرت مردم شود
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز سیدرضا حسینی مازندرانی، استاد اخلاق حوزه علمیه، و تولیت حوزه علمیه امام حسین(ع) شهر ری در مراسم سوگواری شهادت جانسوز حضرت اباعبدالله(ع) که با حضورگروه های گوناگون مردم در مسجد و حوزه علمیه امام حسین(ع)  شهر ری برگزار شد، با بیان اینکه حضرت محمد (ص) فرمودند "ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه" گفت: برخی از ابعاد پدیده عاشورا، مذهبی است و مربوط به تشیع است. مثلا این که شهادت یک امام معصوم است. اما بعد دیگر حادثه کربلا، مربوط به جهان اسلام است و صیانت حضرت حسین (ع) از کلیت اسلام در برابر انحراف یزید به عنوان سمبل تباهی است و به نوعی جهان اسلام اعم از شیعه و سنی هویت دینی امروز خود را مدیون خون سیدالشهدا هستند.

وی افزود: بعد دیگر فراگیر قیام اباعبدالله (ع) متعلق به انسانیت و ابعاد مثبت بشر است، خصوصیاتی نظیر آزادگی، ایستادگی در برابر ظلم که این بعد، مختص به مسلمانان نیست و حتی می بینیم رهبران آزاده جهان نظیر گاندی خود را شاگرد مکتب حسین (ع) می دانند و بعد چهارم عزاداری سیدالشهدا (ع) به نوعی تمامی اقشار جامعه اعم از مذهبی و غیر مذهبی، آزاده یا اسیر مسایل مادی مسلمان و غیر مسلمان را در بر می گیرد و این بعد همان مسأله ای است که می بینید بسیاری از افراد و اقشار در ماه محرم تغییر ماهیت می دهند و زیر خیمه امام حسین (ع) جمع می شوند.

تولیت حوزه علمیه امام حسین(ع) شهر ری خاطرنشان کرد: روح حادثه عاشورا به تعبیر امام خمینی (ره) ایستادگی یک عده کم مقابل یک امپراطوری است و شعار اصلی کربلا در این مجالس تکرار می شود و همه افراد با سینه زدن و گریه کردن به نوعی با این شعار تجدید بیعت می کنند و آن شعار عزت است که به تعبیر امام حسین (ع)، یزید این حرام زاده، فرزند حرام زاده، مرا بین دو چیز مختار کرده است، ذلت و شمشیر، و من اگر بخواهم ذلت را بپذیرم، آن دامن های پاکی که در آن پرورش یافتم، این اجازه را به من نمی دهد.

اهل بیت(ع) شخصا مجلس سوگواری حسینی برپا می کردند
 
آیت الله حسینی مازندرانی در ادامه با بیان اینکه اهل بیت(ع) شخصا مجلس سوگواری حسینی برپا می کردند، گفت: امام رضا (ع) خود دهه اول محرم عزاداری می کردند و روایت دارند که به عاشورا که می رسید، این عزاداری هم به اوج شور خود می رسید.

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) افزود: اخلاق و نیت الهی امام حسین(ع)، یکی از مهم ترین دلایل ماندگاری نهضت عاشورا و برپایی مستمر سوگواری حسینی است.
 
ایشان خاطر نشان کرد: شیعیان در همه شرایط سیاسی و اجتماعی، مراسم سوگواری شهادت امام حسین(ع) را برگزار می کردند. برای نمونه مردم در دوران خفقان و استبداد رضاخان، مجالس حسینی را در خفا و در نیمه شب ها یا سحرها برگزار می کردند. بنابراین امروزه نیز وجود مقدس سیدالشهدا(ع) در عقل ها و عواطف انسان، خانه کرده است و همان طور که می بینیم، مردم ایران امسال نیز باوجود تمام مشکلات مالی و اقتصادی، با تمام وجود سوگوار سیدالشهدا(ع) هستند و خواهند بود.
 
حسینی مازندرانی افزود: محبت امام حسین(ع) در جان ها نفوذ کرده است، به همین دلیل امسال شاهد برگزاری گسترده تر و باشکوه تر مراسم سوگواری حسینی در سراسر ایران اسلامی هستیم. بارها طی روزهای اخیر، افرادی که درآمد زیادی هم ندارند، به بنده مراجعه کرده اند و مبالغ قابل توجهی نذر عزاداری امام حسین(ع) کرده اند.

اوصاف پیامبر اسلام درباره امام حسین(ع)، کم نظیر است
 
وی با بیان اینکه پیامبر اسلامی(ص) فرمودند «حسین منی و انا من حسینی» خاطرنشان کرد: اوصاف  حضرت محمد(ص) درباره امام حسین(ع)، کم نظیر است و نشان دهنده عظمت شخصیت حضرت سیدالشهدا(ع) است.

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) افزود: یکی از عوامل ماندگاری محبت ویژه مردم به امام حسین(ع) این است که نهضتشان و قیامشان علیه ظلم و تبعیض و بی عدالتی، از یک سو، منطقی است و از سوی دیگر در عمق احساسات و عواطف انسان ها راه یافته است.

آیت الله حسینی مازندرانی گفت: مردم ما عاشق اهل بیت(ع) هستند و جان خود را فدای دفاع از حریم و حرم های اهل بیت(ع) می کنند، همانطور که جوانانی مانند شهید محسن حججی، در این مسیر شهید شده اند.
 
وی گفت: عزاداری امام حسین(ع) همه ساله در سراسر جهان، حتی در آمریکا برگزار میشود. این موضوع نشان می دهد، حتی بزرگترین دشمنان دین نیز، نتوانسته اند مانع از برگزاری باشکوه مراسم سوگواری حسینی در سراسر جهان شوند.
 
تولیت حوزه علمیه امام حسین(ع) شهر ری اظهار کرد: طبق فرمایش حضرت آیت الله العظمی خامنه ای؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، «سوگواری حسینی» باید موجب افزایش بصیرت مردم شود به طوری که آموزه های حسینی در کشور فراگیر شود و دسیسه های دشمنان، نیز خنثی شود.  

آیت الله حسینی مازندرانی در پایان گفت: نهضت عاشورا پس از گذشت حدود 1400 سال، همچنان در سراسر جهان، زنده و پویا است، درحالی که نام و نشانی از دشمنان امام حسین(ع)، باقی نمانده است. من شخصا در سوریه، شاهد بودم که بوی تعفن از قبر معاویه، می آمد. درحالی که در همین کشور سوریه، حرم حضرت زینب(س) برپا است و همه ساله گروه های زیادی از مردم، به زیارت آن حضرت می روند. بنابراین باید تاکید کرد که «جاء الحق و زهق الباطل.»  
کد مطلب : 243194