توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۳
این سینما، سینمای تذکر و تلنگر است
نشست خبری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های صد ثانیه‌ای در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
این سینما، سینمای تذکر و تلنگر است
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز؛ نشست خبری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های صد ثانیه‌ای در تالار مهر حوزه هنری بعد از پخش چند فیلم کوتاه صد ثانیه‌ای، با حضور علی قربانی دبیر جشنواره آغاز شد.

 

در این نشست خبری علی قربانی دبیر جشنواره، اظهار داشت: جشنواره فیلم‌های صدثانیه‌ای را من در سه مرحله تفکیک می‌کنم؛ اول مرحله «ایجاد» که حوزه هنری کرج این کار را بنا کرد. مرحله دوم «تثبیت» بود که این مهم را حوزه هنری تهران بر عهده گرفت و از دو دوره قبل این جشنواره به مرحله سوم یعنی «ترویج» رسید و پلی را بین مخاطبان و تولیدکنندگان فیلم های صدثانیه‌ای ایجاد کردیم.

 

وی ادامه داد: من همواره فریاد زدم که این جشنواره مختص حوزه هنری نیست و امروزه جامعه ما بیش از هر چیز از بی اخلاقی رنج می‌برد. مهمترین عاملی که می‌تواند به ترویج اخلاق بپردازد، همین فیلم‌های صدثانیه‌ای است و در واقع این سینما، سینمای تذکر و تلنگر است.

 
قربانی تصریح کرد: من موفق نشدم که به خیلی از دستگاه‌های فرهنگی بفهمانم که مهمترین راه برون رفت ما از بی اخلاقی ها همین جشنواره فیلم های صد ثانیه ای است.

 
دبیر جشنواره فیلم های صدثانیه‌ای ادامه داد: البته سازمان فرهنگی هنری شهرداری و موسسه تصویر شهر به ما کمک کردند؛ اما توقع داشتم که دستگاه‌های مختلف مثل راهنمایی رانندگی، بهزیستی و محیط زیست هم به حمایت از ما به پا خیزند.  

 
وی ادامه داد: ساختن فیلم صدثانیه‌ای کم هزینه نیست؛ چون فیلم‌های ما موبایلی نیستند، بلکه فیلم‌هایی حرفه‌ای با دوربین و صدابرداری و بازیگر هستند. اما متاسفانه کسی به حمایت از فیلم های بسیار کوتاه نمی‌پردازد.

 

دبیر جشنواره فیلم‌های صدثانیه‌ای گفت: بهترین اتفاق برای فیلمساز، نمایش خوب فیلمش در جشنواره است و این جشنواره، سه سال پیش اولین جشنواره‌ای بود که فیلم‌ها را به صورت dcp نمایش داد. این اهتمام ما به نمایش خوب فیلم را نشان می‌دهد و علاوه بر پردیس آزادی سعی کردیم که در استان‌ها نیز حضور داشته باشیم. به همین منظور، استان کردستان، خراسان رضوی و البرز سه استانی هستند که با تهران اکران همزمان دارند.  

 

وی یادآور شد: در مجموع 1260 نفر به جشنواره فیلم فرستادند. با موضوع اخلاق و فرهنگ کار 140 اثر به دست ما رسید و در حوزه اخلاق و اقتصاد مقاومتی، هم فیلم داریم. مثل سال های گذشته با بخش بین‌الملل فیلم های کوتاه کوتاه به توافق رسیدیم که از فیلم های منتخب آن‌ها نیز فیلم هایی را نمایش دهیم. همچنین 1860 فیلم در بخش بین‌الملل به دست ما رسید که از میان آنها پنجاه و نه فیلم را نمایش می‌دهیم.

 
وی گفت: آمریکا با 217 فیلم، انگلستان با 80 فیلم و ترکیه با 74 فیلم بیشترین تعداد فیلم‌های ارسالی به جشنواره را داشتند.

 
دبیر جشنواره سپس به معرفی داوران بخش ملی و بین المللی جشنواره پرداخت.

 
وی یادآور شد: از کشورهای هند، روسیه، بنگلادش، آلمان، انگلستان، نپال، فیلیپین، آمریکا، هلند، فرانسه و ... در جشنواره امسال فیلم دارند. دبیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه چین مهمان ما خواهد بود و همین طور از کشور روسیه نیز مهمان داریم.

 
قربانی گفت: ما فیلم‌هایی که سیاه‌نمایی داشت، را در جشنواره راه ندادیم. این جشنواره تولید کننده نیست و مستقیم از فیلمسازان حمایت نمی‌کند؛ اما از فیلمسازانی که در باشگاه فیلم سوره هستند، حمایت می‌شود. در واقع جشنواره برقرارکننده پل ارتباطی است و خودمان هم در معاونت سینمایی کار تولید آثار را پیش می گیریم.  

 

قربانی در خصوص ارسال آثار برگزیده به جشنواره‌های بین‌المللی متعدد گفت: خیلی از فیلم‌ها خودشان پخش‌کننده بین المللی دارند و ما پخش بین‌الملل فیلم‌های باشگاه فیلم سوره را داریم. از فیلمسازان دیگری که تهیه‌کننده دارند و می‌خواهند پخش بین المللی داشته باشند، نیز کمک می کنیم.

 

وی ادامه داد: ما در هر بخش، یک عنوان بهترین کارگردانی با جایزه هشت میلیون تومانی و در هر بخش دو تقدیر پنج میلیونی داریم. در بخش فنی جوایز چهار میلیونی داریم و در بخش مسیر تجربه بهترین فیلم جایزه می‌گیرد. جایزه دوازده میلیون تومانی بهترین فیلم به کارگردان بهترین اثر اهدا می‌شود. وی در خصوص مجموع هزینه‌های این دوره از جشنواره گفت: با احتساب جوایز، مجموع هزینه‌های ما ششصد و پنجاه میلیون تومان برآورد شد.

 

گفتنی است؛ این جشنواره از چهارشنبه این هفته در پردیس سینمایی آزادی به مدت سه روز برگزار می‌شود.