سند برنامه ریزی تنوع زیستی و ذخایر ژنتیک نهایی می شود

خبرگزاری ايرنا , 26 تير 1396 ساعت 17:58

مجری و مسئول تدوین برنامه های کلان علم و فناوری تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی از نهایی شدن سند برنامه ریزی استراتژیک تنوع زیستی و ذخایر ژنتیک طی دو ماه اینده خبرداد.


به گزارش عصر امروز،'محسن مفیدی نیستانک' روز دوشنبه در نشست مربوط به تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی که در محل این سازمان برگزار شد افزود: از ابتدای سال 93 با تفکر تلفیقی و سیستمی که در تحقیقات حاکم شد تیمی تشکیل دادیم و با بررسی منابع تلاش کردیم برنامه های سازمان و موسسات اعم از تحقیقاتی، اموزشی و ترویجی توان دارد که با توجه به توانمندی های فعلی و داشته ها سرعت بیشتری بگیرد.
وی با بیان این که از تجربه کشورهای دیگر بهره مند شدیم گفت: پس از 1.5 سال یکی از مولفه های اصلی تحقیقاتی سازمان از جهت برنامه ریزی ذخایر ژنتیک و تنوع زیستی بررسی شد و بررسی ها نشان داد از اواسط سال 95 تاکنون توانستیم که وضعیت فعلی و هدف را مشخص کنیم که در افق 1404 طی دو برنامه ششم و هفتم توسعه شاخص های کمی تبیین شد.
وی اضافه کرد: با توجه به این شاخص ها ما بتوانیم در منطقه رتبه اول را داشته باشیم انچه که در سند چشم انداز پیش بینی شد اما وضعیتی که بهینه باشد را هنوز نداریم اما سرعت و شتابی که در دولت یازدهم گرفت امیدواریم بتوانیم از ابتدای سال 97 سرعت بیشتری به تنوع زیستی و بهره برداری پایدار از ذخایر ژنتیکی بدهیم.
وی اظهارداشت: پروژه نوسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور که بخشی در سازمان قرار دارد این طرح اقتصاد مقاومتی از ابتدای امسال شروع شد و برنامه نوسازی در اولویت قرار دارد و در سال 1397 عملیاتی می شوند.
وی ادامه داد: این برنامه چند هدف از جمله نگاه تلفیقی به تحقیقات داشته باشد را دنبال می کند از لحاظ کشاورزی نگاه از موسسه محوری به سمت موضوع محوری سوق پیدا می کند، بنابراین تعداد پروژه ها و طرح های تحقیقاتی افزایش چشمگیری خواهد داشت و بسیاری از موسسات و مراکز تحقیقاتی متمرکز می کنند کارشان را برای رفع معضل این یکی از دستاوردهای بزرگ این برنامه است.
وی ادامه داد: دستاورد دیگر در لایحه های کلان ، طرح ها و پروژه های ملی تا محل ازمایش ها گزارشات ادواری خواهیم داشت به این ترتیب که مسئول برنامه استراتژیک سازمان هر ساله و در انتهای برنامه گزارش را ارایه می دهد.
 
** طغیان ملخ بومی مقطعی است
وی درباره طغیان ملخ در چهارمحال بختیاری گفت: امسال وضعیت خوبی از بارندگی داشتیم و به نظر می رسید ملخ ها طغیان کنند و طغیان ملخ بومی مقطعی است.
وی با بیان این که ملخ های مهاجر همچون ملخ صحرایی خطرناک و نگران کننده هستند افزود: این ملخ بومی در منطقه بودند و طغیان انها دراثر افزایش جمعیت است اما با محدودیت غذ ایی دوباره جمعیتشان کاهش می یابد و جای نگرانی نیست.


کد مطلب: 209803

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcjyhe8tuqeyoz.fsfu.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir