صدای پای ماه خدا می آید

26 ارديبهشت 1397 ساعت 10:22

ماه مبارک رمضان را ماه آزادسازى نامیده اند؛ چون خداوند در هر روز و شب، ششصد آزاد شده از عذاب جهنم دارد و نیز در آخر ماه، به اندازه آنچه در [روزها و شب هاى] گذشته ماه مبارک رمضان آزاد كرده است می آمرزد و از آتش جهنم آزاد می کند.


به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز ماه مبارک رمضان، ماه فرصت آشتی با خدا، ماه ازدیاد تقوا و ماه تقویت اراده ها و ماه گسترش سفره الهی فرارسید.

آن هم چه سفره ای! که رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم در خصوص آن فرموده اند: «تاکنون این سفره را نه کسی دیده، و نه کسی شنیده و نه به قلب کسی خطور کرده است. برسر این سفره فقط یک گروه می نشینند. این گروه فقط روزه دارها هستند.»

بنا بر این گزارش در روایات ما، ماه مبارک رمضان را ماه آزادسازى نامیده اند؛ چون خداوند در هر روز و شب، ششصد آزاد شده از عذاب جهنم دارد و نیز در آخر ماه، به اندازه آنچه در [روزها و شب هاى] گذشته ماه مبارک رمضان آزاد كرده است می آمرزد و از آتش جهنم آزاد می کند. حسن بن محبوب، از ابو ایّوب، از ابو الورد از امام ابو جعفر علیه السّلام‏ روایت كرده است كه فرمود: و این ماهى است كه اوّل آن رحمت، و وسطش مغفرت، و پایانش اجابت دعا و آزادى‏ از آتش‏ دوزخ‏ است. (من لا یحضره الفقیه، ج‏2، ص: 417)

و با این روایت زیبا از پیامبر گرامی اسلام صلى الله عليه وآله مطلب را به پایان می بریم:
وعَن سلمَان رضي الله عنه قَالَ: خَطَبَنَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فِي آخِرِ يَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ أَظَلَّكُمْ شَهْرٌ عَظِيمٌ مُبَارَكٌ شَهْرٌ فِيهِ لَيْلَةٌ خَيْرٌ مَنْ أَلْفِ شهر جعل الله تَعَالَى صِيَامَهُ فَرِيضَةً وَقِيَامَ لَيْلِهِ تَطَوُّعًا. مَنْ تَقَرَّبَ فِيهِ بخصلة من الْخَيْرِ كَانَ كَمَنْ أَدَّى فَرِيضَةً فِيمَا سِوَاهُ وَمَنْ أَدَّى فَرِيضَةً فِيهِ كَانَ كَمَنْ أَدَّى سَبْعِينَ فَرِيضَةً فِيمَا سِوَاهُ. وَهُوَ شَهْرُ الصَّبْرِ وَالصَّبْر ثَوَابه الْجنَّة وَشهر الْمُوَاسَاة وَشهر يزْدَاد فِيهِ رِزْقُ الْمُؤْمِنِ. مَنْ فَطَّرَ فِيهِ صَائِمًا كَانَ لَهُ مَغْفِرَةً لِذُنُوبِهِ وَعِتْقَ رَقَبَتِهِ مِنَ النَّارِ وَكَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ مِنْ غَيْرِ أَنْ يَنْقُصَ مِنْ أَجْرِهِ شَيْءٌ». قُلْنَا: يَا رَسُولَ اللَّهِ لَيْسَ كلنا يجد مَا نُفَطِّرُ بِهِ الصَّائِمَ. فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «يُعْطِي اللَّهُ هَذَا الثَّوَابَ مَنْ فَطَّرَ صَائِمًا عَلَى مَذْقَةِ لَبَنٍ أَوْ تَمْرَةٍ أَوْ شَرْبَةٍ مِنْ مَاءٍ وَمَنْ أَشْبَعَ صَائِمًا سَقَاهُ اللَّهُ مِنْ حَوْضِي شَرْبَةً لَا يَظْمَأُ حَتَّى يَدْخُلَ الْجَنَّةَ وَهُوَ شَهْرٌ أَوَّلُهُ رَحْمَةٌ وَأَوْسَطُهُ مَغْفِرَةٌ وَآخِرُهُ عِتْقٌ مِنَ النَّارِ وَمَنْ خَفَّفَ عَنْ مَمْلُوكِهِ فِيهِ غَفَرَ الله لَهُ وَأعْتقهُ من النَّار».
 
حضرت سلمان فارسی رضی الله عنه روایت می کند که حضرت رسول الله صلى الله عليه وسلم در روز آخر ماه شعبان به ما فرمودند:
«اى مردم، ماه بزرگى آمدنی است، ماهی که بسیار پر بركت است، ماهى كه در آن شبى وجود دارد كه عبادت آن بهتر از عبادت هزار ماه مى باشد. الله جل جلاله روزۀ روز این ماه را فرض گردانيده است و نماز مستحبی شب آن را ثواب قرار داده است. هر مسلمانى که در اين ماه با اداى عمل نیکی و نافله ای به خداوند تقرُّب جويد، مانند كسى است كه عمل فرضى را در ماه هاى ديگر انجام داده باشد، و هر كسى که در اين ماه فرضی را بجا آورد، مانند كسى است كه هفتاد فرض را در ماه هاى ديگر انجام داده باشد. اين ماه، ماه صبر است و پاداش صبر جنت است. و اين ماه، ماه غمخوارى و همدرديست و ماهيست كه رزق مؤمن در آن افزايش مى يابد. هر مسلمانى كه در اين ماه روزۀ روزه دارى را افطار كند، گناهانش بخشیده می شود و از آتش دوزخ رهائى مى يابد و به اندازۀ اجرِ آن روزه دار ثواب مى يابد، بدون اينكه چيزى از ثواب آن روزه دار كاهش يابد».
ما گفتيم: يا رسول الله، هر یک ما آنقدر توان ندارد كه در وقت افطار، روزه دارى را شکم سیر بگرداند؟ آنحضرت صلى الله عليه وسلم فرمودند:« الله جل جلاله اين ثواب را به آنكس نیز می دهد كه روزه دارى را با جرعه اى شير يا دانه ای خرما يا جرعه اى آب افطار كند، و هر كسى روزه دارى را سير بگرداند، الله جل جلاله او را در آخرت از حوض من سیراب خواهد ساخت و او تا آنکه به جنت برود ديگر تشنگی را نخواهد دید.
و اين ماه ماهيست كه آغاز آن رحمت است و میانۀ آن مغفرت است و آخر آن رهائى از آتش جهنم است. و هر كسى در اين ماه، بارِ كار و خدمت را از خادم و نوكر خود كم سازد، الله جل جلاله اورا مى بخشد و از آتش دوزخ نجاتش می دهد».
 
(شعب الایمان للبیهقی: 5/233 حدیث 3336 فضائل شهر رمضان | مشکوة المصابیح: 1/ 612 کتاب الصوم، الفصل الثالث | مرقاة المفاتيح شرح مشكاة المصابيح لعلی القاری: 4/1367 حدیث 1965 كِتَابُ الصَّوْمِ | صحيح ابن خزیمة: 2/910 و 911 حدیث 1887 كِتَابُ الصَّوْمِ، بَابُ فَضَائِلِ شَهْرِ رَمَضَانَ … | زجاجة المصابیح: 1/541 |  تجلیات صفدر: 3/154)


کد مطلب: 235912

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcjvie88uqethz.fsfu.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir