ظریف: اقدام نظامی علیه ایران، به «جنگ تمام عیار» منجر می‌شود

خبرگزاری فارس , 28 شهريور 1398 ساعت 17:07

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که هرگونه اقدام نظامی علیه ایران به «جنگی تمام عیار» منجر می‌شود که به کشته شدن تعداد زیادی از متجاوزین منجر می‌شود.


به گزارش عصر امروز، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌ان» به واشنگتن و ریاض در مورد هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داد.
 
او در پاسخ به این سؤال که تبعات اقدام نظامی آمریکا یا عربستان سعودی علیه ایران چیست، گفت: «یک جنگ تمام‌عیار.»
 
ظریف در پاسخ به واکنش مجری که گفت این «بیانیه‌ای بسیار جدی است»، گفت: «بیانیه من در دفاع از کشورم بسیار جدی است. این بیانیه‌ای بسیار جدی است که ما جنگ نمی‌خواهیم، ما نمی‌خواهیم وارد درگیری نظامی شویم.»
 
ظریف با تأکید بر اینکه ایران برای دفاع از خود لحظه‌ای غفلت نمی‌کند، گفته است که اگر آمریکا یا عربستان با ایران وارد درگیری نظامی شوند، کشته‌های بسیار زیادی بر جای خواهد ماند.
 
وزیر امور خارجه در این مصاحبه به اتهام‌زنی آمریکا علیه ایران در موضوع عملیات تلافی‌جویانه یمنی‌ها علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی اشاره کرده و گفته است که تهران در این اقدام نقشی نداشته و اکنون ارتش یمن مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفته است.
 
ظریف افزود: «آن‌ها می‌خواهند این موضوع را به ایران بچسبانند، تا به هدفی برسند. به همین دلیل هم هست که می‌گویم این تحریکی برای جنگ است. چراکه این بر مبنای دروغ و فریب است.»
 
او در پاسخ به این سؤال که چطور می‌توان باور کرد که یمنی‌ها با وجود محاصره مداوم از چنین توانایی بالایی برای دور زدن سامانه‌های پدافندی چندصد میلیارد دلاری عربستان سعودی برخوردارند، گفت: «اگر بخواهید اینطور محاسبه کنید، عربستان سعودی باید در همان موعدی که تصور می‌کرد، یعنی ۴ هفته بعد از آغاز جنگ، بر این گروه تحت محاصره پیروز می‌شد. اما چهار سال و نیم گذشته و آن‌ها نتوانسته‌اند یمنی‌ها را به زانو درآورند.»
 
ظریف در واکنش به ابراز تعجب خبرنگار سی‌ان‌ان از توانایی بالای یمنی‌ها و پیچیدگی عملیات اخیر که سامانه‌های پدافندی ساخت آمریکا در ممانعت از آن ناتوان بوده، گفت: «خوب باید بروید و ببیند ایراد این سامانه‌های پدافندی آمریکایی آخرین مدل چه بوده است، نه اینکه مسئله‌ را از حوثی‌ها بدانید. شما فکر می‌کنید که ایالات متحده قادر مطلق است و تجهیزات نظامی این کشور بی‌عیب و نقص هستند، پس گروهی از افرادی که به هیچ‌چیزی دسترسی ندارند، نمی‌توانند این [تجهیزات] را شکست دهند.»
 
وی افزود: «این را به شما می‌گویم که برای شما خبر تازه‌ای است و خبر تازه‌ای خواهد بود. اینکه وقتی افراد در تنگنا قرار می‌گیرند، می‌توانند کارهای بسیار زیادی انجام دهند. زمانی که می‌بینند کودکانشان کشته می‌شوند، وقتی می‌بینند کودکانشان نقص عضو می‌شوند، وقتی می‌بینند همسرانشان بمباران می‌شود، خانه‌هایشان، بیمارستان‌هایشان و مدارسشان نابود شده است. این به شما خلاقیت و سرسختی بسیاری می‌دهد که  بروید و خودتان تلاش کنید. این دقیقا همان کاری است که ما هم انجام داده‌ایم. فکر می‌کنید ما چطور یک سیستم موشکی ساخته‌ایم که یک پهپاد آمریکایی را ساقط کرد؟ هیچ‌کس از ما پشتیبانی نکرد، هیچ‌کس به ما تجهیزاتی نداد و هیچ‌کس به ما هیچ ابزاری برای دفاع نداد. ما هشت سال جنگ را پشت سر گذاشتیم و هیچ‌کس به ما ابزارهای دفاعی نداد.»
 
او در پاسخ به این سؤال که آیا اطمینان دارد که یمنی‌ها این حمله را انجام داده‌اند، گفت: «من کاملا مطمئنم که ایران این کار را انجام نداده است.»
 
وی در مورد موضع ایران در قبال وضعیت منطقه، گفت: «ایران خواهان ثبات منطقه است. ایران خواهان امنیت منطقه است. ایران خواهان جنگ نیست، بلکه می‌خواهد شاهد پایان تمام جنگ‌ها باشد.»
 
ظریف با بیان اینکه این سعودی‌ها هستند که باید مشخص کنند در منطقه به دنبال چه چیزی هستند، گفت: «آیا سعودی‌ها می‌خواهند تا آخرین قطره خون آمریکایی‌ها، بجنگند؟ این چیزی است که می‌خواهند؟ چون اگر هدفشان این است، باید بدانند که اینطور نخواهد بود. چون ایران از خود دفاع خواهد کرد.»
 
در بخش دیگری از این مصاحبه، از ظریف در مورد مذاکره با آمریکا برای دستیابی به توافقی تازه سؤال شده است. وی در این مورد گفت: «[برجام] توافقی است که ما با ایالات متحده به دست آوردیم. چرا باید دوباره مذاکره کنیم؟ چرا باید چیزی را شروع کنیم که شاید یک سال و نیم دیگر دوباره آن هم بی‌اعتبار شود؟»
 
ظریف افزود: «اگر آن‌ها تحریم‌هایی را که به شکل غیرقانونی مجددا اعمال کردند، بردارند، در آن صورت اوضاع متفاوت خواهد شد. ما [گفت‌وگو را] بررسی خواهیم کرد.»
 
وزیر امور خارجه با اشاره به تحریم‌های گسترده آمریکا علیه مردم ایران، گفت: «آن‌ها هرآنچه می‌توانستند انجام دادند، اما نتوانسته‌اند ما را به زانو درآورند.»
 
در این مصاحبه به موضوع عدم صدور روادید برای هیأت ایرانی جهت شرکت در نشست سالانه سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم اشاره شده است. ظریف در این رابطه گفت: «[آمریکا] هنوز برای تیم تدارک رئیس‌جمهور ما روادید صادر نکرده‌اند. این امر، رفتن او را بسیار دشوار کرده است. نمی‌گویم دیگر دیر شده، اما دیگر دارد دیر می‌شود.»
 
او در مورد استعفای چند ماه پیش خود از سمت وزارت خارجه هم گفته است که بعد از آنکه «به صورت عمومی به او اطمینان داده شده» که مسئولیت سیاست خارجی با اوست، این استعفا را پس گرفته است.
 
ظریف در پایان در مورد اینکه چه چیز در مورد دوران زندگی‌اش در آمریکا، متفاوت شده، گفته است که آمریکا اکنون منطق خود را از دست داده و «مستحق آن است که منطقی‌تر باشد.»
 
در روزهای گذشته پس از عملیات ارتش و انصارالله یمن علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی در مناطق «بقیق» و «خریص»، آمریکا و عربستان سعودی که در مقابله با تسلیحات یمنی‌ها ناکام مانده‌اند، ایران را عامل این ناکافی معرفی کرده‌اند. واشنگتن و ریاض مدعی هستند که ارتش یمن توان انجام چنین عملیات پیچیده‌ای را نداشته است، بنابراین این ایران بوده که این عملیات را انجام داده است.
 
سید «عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز با رد این ادعا، گفت دلیل اتهام‌زنی به ایران این است که آمریکا و عربستان باور نمی‌کنند ملت یمن با دستان خالی، به چنین توانمندی‌هایی دست یافته باشند.


کد مطلب: 269077

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdciy3aryt1aqu2.cbct.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir