علت برترى شب قدر در چیست؟

13 خرداد 1397 ساعت 21:33

بنا بر روایات رسیده از اهل بیت علیهم السلام شب قدر یکی از سه شب نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم ماه مبارک رمضان است و احتمال واقع شدن آن در شب بیست‌ و سوم بیشتر مورد تاکید قرا گرفته است.


به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز بنا بر روایات رسیده از اهل بیت علیهم السلام شب قدر یکی از سه شب نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم ماه مبارک رمضان است و احتمال واقع شدن آن در شب بیست‌ و سوم بیشتر مورد تاکید قرا گرفته است. 
 
بنا بر این گزارش از حضرت امام صادق (علیه السلام) در این باره روایت شده است که فرمودند: «التَّقْدیرُ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشْرٍ، وَالاِبْرامُ فی لَیْلَةِ اِحْدی وَعِشْرینَ وَالْاِمْضاءُ فی لَیْلَةِ ثَلاثَ وَ عِشْرینَ»؛ اندازه گیرى و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام و سپس در بیست و یکم، ابرام و مهیا براى امضا مى‌شود و آن گاه در شب بیست و سوم، امضا خواهد شد.

حضرت امام علی (علیه السلام) در خصوص دلیل مشخص نبودن شب قدر چنین فرمودند: «قِیلَ لِأَمِیرِ الْمُۆْمِنِینَ (علیه السلام) أَخْبِرْنَا عَنْ‏ لَیْلَةِ الْقَدْرِ قَالَ مَا أَخْلُو مِنْ أَنْ أَکُونَ أَعْلَمُهَا فَأَسْتُرَ عِلْمَهَا وَ لَسْتُ أَشُکُّ أَنَّ اللَّهَ إِنَّمَا یَسْتُرُهَا عَنْکُمْ نَظَراً لَکُمْ لِأَنَّکُمْ لَوْ أَعْلَمَکُمُوهَا عَمِلْتُمْ فِیهَا وَ تَرَکْتُمْ غَیْرَهَا وَ أَرْجُو أَنْ لَا تُخْطِئَکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ».
 
به امیرالمۆمنین (علیه السلام) گفتند: ما را از شب قدر آگاه کن، فرمود: خالی از این نیستم که آن را بدانم و از شما پنهان کنم، شک ندارم که خداوند به خاطر کمک کردن و مهلت دادن به شما آن را از شما می‌پوشاند، چون اگر آن را به شما اعلام می‌کرد، در همان شب، عمل می‌کردید و در غیر آن شب عبادت را ترک می‌کردید و امید دارم که اگر خدا بخواهد، شب قدر را به خطا نگیرید». (بحارالأنوار، جلد‏۹۴، صفحه ۵)

شب قدر، شبی است که در‏های آسمان‏ها در آن شب باز است و بر روی هیچ‏کس بسته نیست و شبی است که هر سجده در آن، اثرش این است که درختی در بهشت برای سجده کننده غَرس می‏ شود. شبی است که هر رکعت نماز در آن شب، موجب می ‏شود خانه‏ای در بهشت از یاقوت و زبرجد و لُؤلُؤ برای آن شخصی که نماز خوانده است، تهیه شود. به ازای هر آیه‏ ای که تلاوت می‌شود، تاجی از تاج‏های بهشتی به قاری آن داده می‏ شود. شبی است که هر تسبیح برای گوینده‌اش پرنده‌ و طائری در بهشت می‏ شود. شبی است که هر چه در آن برای سال آینده تقدیر شود، تبدیل نمی‏ شود مگر به مشیت حق تعالی. شبی است که دعای احدی در آن شب رد نمی‏ شود.(البته کسی که عاق والدین، شارب خمر، قاطع رحم است و عداوت و کینه مؤمنی در دل دارد دعایش مستجاب نمی شود.)

علت برترى شب قدر

قیل لابى عبد الله (علیه السلام) كیف تكون لیلة القدر خیرا من الف شهر؟ قال: العمل الصالح فیها خیر من العمل فى الف شهر لیس فیها لیلة القدر.
از امام صادق (علیه السلام) سوال شد: چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟ حضرت فرمود: كار نیك در آن شب از كار در هزار ماه كه در آنها شب قدر نباشد بهتر است. (وسائل الشیعه، ج ۷ ص ۲۵۶، ح ۲ )


کد مطلب: 237223

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcgxu9xwak9wx4.rpra.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir