BBC فارسی از «احمدی‌نژاد جدید» چگونه استقبال می‌کند+تصاویر

جهان نیوز , 7 اسفند 1396 ساعت 21:08

بی‌بی‌سی فارسی گرچه در ادبیات رسانه اش با احمدی‌نژاد به مهربانی خاتمی نیست ولی او را در سرلیست پوشش رسانه ای خود حتی هم ردیف خاتمی و روحانی قرار داده است.


به گزارش عصر امروز محمود احمدی‌‌نژاد از چندین ماه قبل تاکنون نشان داده که علاوه بر جنجال سازی در داخل کشور از تیتر یک شدن رسانه‌های ضدانقلاب و حتی منافقین هم ابایی ندارد و این دوران گرچه ماحصل سالها اقدامات اینچنینی وی است ولی می توان گفت دوره جدیدتری از دوران سیاسی وی در حال رقم خوردن است. دورانی که می توان گفت با "احمدی نژاد جدید" روبه رو هستیم .
 
اما پس از هر حرکت و اقدامی از طرف وی تلویزیون و وب سایت بی بی سی فارسی به تریبون رایگان او و دوستان بهاریش تبدیل می شود. البته بی بی سی فارسی برای هر شخصیتی از داخل کشور که با مواضع نظام فاصله گرفته، شیوه و روش خاصی پیش گرفته است و این رویه جدیدی محسوب نمی شود بلکه یکی از اصول این رسانه محسوب می‌شود.
 
اما ذیل این اصل، نحوه پوشش اخبار، آیت الله هاشمی، خاتمی و روحانی با تاکتیک‌های متفاوتی در این رسانه انگلیسی صورت گرفته است. به گونه ای که نوع خط رسانه ای حتی درباره خاتمی و روحانی ببا یکدیگر تفاوت های جدی دارد که البته برای کارشناسان رسانه و رصدگران سیاسی چندان پیچیده نیست.
 
بی بی سی فارسی به عوان رسانه رسمی وزارت خارجه انگلیس، بر اساس اصول و منافع دولت مذکور خود وظیفه دارد بهترین و مناسب ترین خط رسانه ای را در برابر افراد موثر در ایران دنبال کند، تا نهایت منافع انگلیس از طریق پوشش رسانه ای و تبلیغاتی درباره آن فرد و جریان سیاسی تامین گردد. در همین راستا نیز بی بی سی فارسی "احمدی نژاد" جدید را نیز با اصول ویژه و مختص او دنبال می کند.
 
اما بی بی سی فارسی از احمدی نژاد جدید چگونه استقبال کرده است؟
قبل از پاسخ به این سوال باید در شرایط فعلی فهم درستی از سیاست‌گذاری‌های این روزهای بی بی سی را داشت. بی بی سی در شرایط فعلی یک پازل ویژه درباره سیاست داخلی ایران را دنبال می کند و بر اساس همین پازل نیز چینش خبر و تحلیل دارد. این پازل رسانه‌ای البته در ذیل یک گزاره کلی از محاسبات وزارت خارجه و دستگاه امنیتی انگلیس قرار دارد: "رصد و تولید محتوای دایم براساس دوره‌ای گذار افکار عمومی ایران به سمت ناامیدی از کارآمدی نظام و تولید سرمایه اجتماعی پایدار در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای اعتراضات گسترده مردمی"
 
بر اساس همین گزاره، تاکتیک رسانه بی بی سی مدام در حال عوض شدن است. همچنانکه مشاهده می‌شود بی بی سی فارسی حتی در اقدامی کم سابقه انتقاد از خاتمی را نیز به صورت هدفمند با هشتک #براندازم راه میاندازد. که البته نوعی تست در افکار عمومی نیز محسوب میشد. ولی بی بی سی نهایتا باید سرمایه اجتماعی پایدار برای عبور از جمهوری اسلامی ایجاد کند و این هدفگذاری نهایی است.
 
در این راستا حتی عبور از اصلاح طلبان – در صورتی که به عنوان نیرویی که همچنان بخواهند در درون جمهوری اسلامی باشند و تغییر اساس نظام را دنبال نکنند- را نیز در لا به لای اخبارش مطرح می کند. از سوی دیگر این به بهانه تقابل قطعی با اصلاح طلبان یا شخص خاتمی نیست. بلکه تاکتیک تحت فشار قرار دادن جریان اصلاحات برای همسویی بیشتر با سیاست های نهایی بی بی سی محسوب می شود.
 
در همین راستا نیز مشاهده می شود که بی بی سی فارسی هنوز هم در برابر خاتمی  سیاست رسانه ای حفظ وجهه اپوزسیونی و عدم تخریب شخصیت سیاسی و تبلیغ مرام اجتماعی و فرهنگی او را دنبال می کند و البته همچنان تلاش دارد تا او به عنوان تکیه گاه و لیدر اپوزسیون درون محیط داخلی ایران در برابر جمهوری اسلامی حفظ بشود.
 
البته مدارای بی بی سی فارسی با خاتمی _ که نخواهد براندازی کامل را دنبال کند- نیز تا زمان دستیابی به اپوزسیونی فراگیر تر از اصلاح طلبان و تندروتر از لیدرهای آن خواهد بود. اپوزیسیونی که بتواند بار عبور از انقلاب اسلامی در جامعه را تا براندازی کامل جمهوری اسلامی پیش ببرد.
 
در هر صورت ذیل همین استراتژی بی بی سی فارسی هر فرد، جریان، فرقه و جناح سیاسی که به اصل نارضایتی از نظام و ناامیدی از کارآمدی جمهوری اسلامی کمک کند، زیر چتر حمایت رسانه ای خودش قرار می دهد.
 
بنابراین بی بی سی فارسی گرچه در ادبیات رسانه اش با احمدی نژاد به مهربانی خاتمی نیست ولی او را در سرلیست پوشش رسانه ای خود حتی هم ردیف خاتمی و روحانی قرار داده است. زیرا بی بی سی، راهبرد تجمیع سرمایه اجتماعی روحانی، خاتمی، احمدی نژاد و هر شخص و گروه دیگری که تولید نارضایتی و ناامیدی از نظام  و اپوزسیون سازی از جمهوری اسلامی را داشته باشد، در دستور کار قرار دارد و آن را یک راهبرد همیشگی می‌داند. به همین دلیل بی بی سی همان نگاه راهبردی به احمدی نژاد را دارد که امروز به خاتمی دارد و دیروز به آیت الله هاشمی داشته است؛ هرچند ادبیات و تاکتیک آن در ظاهر متفاوت باشد.
 
اما از رصد مطالب سایت بی بی سی فارسی می توان محورهای ذیل را به عنوان نگاه راهبردی جددید بی بی سی فارسی درباره "احمدی نژاد جدید" مطرح کرد:
 
*احمدی نژاد فرصتی برای تثبت موارد ادعایی فتنه 88 و تطهیر عوامل فتنه
 
* اپوزسیونی با قابلیت اظهارات صریح تر دربرابر نظام و رهبری
 
* تخریب نهادهایی که بیشتر مانع اپوزیسیون ( قوه قضاییه، سپاه، شورای نگهبان و...) هستند
 
* ناامیدی اقشار متوسط به پایین (ناامیدی اقشار متوسط به بالا عموما از طریف اصلاح طلبان و اپوزیسیون خارج نشین پیگیری می شود)
 
* مشغول سازی ایران با گسترش تنش در میان شخصیت های تاثیر گذار درون محیط داخلی و حاکمیت جمهوری اسلامی
 
* تخریب اصولگرایان
 
* کاهش مقبولیت و مشروعیت مردمی ئ قداست زدایی از نظام
 
* چنگ اندازی به وجهه و اقتدار رهبری
 
* و ....
 
 
 در ذیل نوع بخشی از نوع مواجه بی بی سی فارسی با "احمدی نژاد جدید" را مشاهده می کنید:
 
 


 
*ایستادگی در برابر رهبری!
بی بی سی فارسی طی گزاشی می نویسد: " نمی دانیم در گعده های سه نفره احمدی نژاد و مشایی و بقایی چه می گذرد اما هر چه هست خروجی مشورت ها هر روز این گروه سه نفره را از رهبری و اصولگرایان دورتر می کند. احمدی نژادی ها کارهای عجیبی می کنند، به خاتمی رییس جمهور اصلاحات که در حصری نیمه رسمی است نامه می نویسند. تاکید بر ولایت فقیه در گفته هایشان کمرنگ می شود و حتی از ضرب و شتم مخالفان در انتخابات سال 88 اعلام برائت می کنند و آن را به گردن بخشی از نظام می اندازند که در اختیار دولت نیست."
 
در هشت سال گذشته، دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی، هر کسی را که نتیجه انتخابات جنجالی سال 88 را زیر سوال برد و نقد کرد، بی بصیرت خواند و حالا رد صلاحیت احمدی نژاد به نوعی رد صلاحیت شورای نگهبان و خط بطلانی بر بصیرت رهبری نیز به شمار می آید.
 
این گزاش تصریح می کند: " احمدی نژاد علاقه دارد تا او را به عنوان تنها کسی بشناسند که می تواند خلاف نظر رهبری عمل کند چه اینکه در دوران ریاست جمهوری اش، ده روزی خانه نشست و نا رضایتی اش را از گماردن وزیر اطلاعاتِ منظور رهبری، نشان داد."
 
 
 
 
در همین حالی بی بی سی همچنی طی گزارشی دیگر با عنوان "محمود احمدی نژاد  در هفت پرده" در بررسی فراز و فرودهای کارنامه سیاسی احمدی نژاد، ثبت نام وی در انتخابات ریاست جمهوری را پشت کردن وی به رهبر انقلاب می نامد.
 
 
 
 
 
 
*لیدر جدید اپوزسیون ایران و پیشروتر از اصلاح طلبان و اعتدالیون
 
بی بی سی همچنین در گزارشی  با عنوان " محمود احمدی نژاد: 'رهبر انقلابی' که غیبش زد" می نویسد: " احمدی نژاد عدم رضایت انبوه مردم از شرایط معیشتی و اقتصادی را می دید و در آستانه‌ گرانی و فلاکت بیشتر جای خالی یک رهبر برای معترضان را احساس می کرد. در شرایطی که محمد خاتمی "پشیمانی از رای به روحانی" را در قالبی کاملا محافظه کارانه و حکومتی "دسیسه" معرفی می کرد و دیگر اصلاح طلبان هر روز در پی دیدار با نهادهای حکومتی بودند تا وفاداری خود را به نظام و رهبری اثبات کنند او فضا را برای قرار گرفتن در جلوی صف ناراضیان بسیار مناسب می دید. او شامه‌ تیزی برای درک شرایط دارد."
 
 
 
 
این گزارش همچنین می افزاید: " خطاب‌های - آیت الله- خامنه‌ای به وی در ششم دی 96 هم تاثیری بر مواضع و سخنرانی‌های وی نگذاشت؛ او به صراحت گفت که مخالفان نظر رهبر نمی توانند بروند و بمیرند. احمدی نژاد تصور می کرد که حتی اگر تعداد بیشتری از نزدیکان وی را بازداشت یا محاکمه کنند یا خود وی را در حصر خانگی قرار دهند او در موقعیتی متفاوت با موسوی، کروبی و خاتمی قرار می گیرد: او کسی است که نظرات رهبر را آشکارا به دیوار می زند و بدون هراس از بسیجیان برای سخنرانی به شهرستان‌ها می رود."
 
 
 
*شرایط برای انقلاب "احمدی نژاد جدید" مهیا است
 
جالب آنکه بی بی سی در گزارشی دیگر معتقد است که شرایط برای انقلاب احمدی نژاد حتی مهیا است! و می نویسد: " شاید گروهی فکر کنند که کروبی و موسوی ذخیره‌های نظام در شرایط بحران حاد سیاسی هستند و می توانند در چارچوب جمهوری اسلامی امواج اعتراضات انقلابی را رام سازند و نقش بختیار را در ماه‌های آخر نظام (از منظر دربار) بازی کنند. احمدی نژاد با حرکاتی که داشت مشغول پشت سر گذاشتن این دو بود. موج اعتراضاتی که در کشور آغاز شد نه تنها اصلاح طلبان حکومتی را که امروز همانند اصولگرایان اعتراضات را بهانه می نامند بلکه به تدریج موسوی و کروبی را نیز پشت سر گذاشت.در شرایطی که نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان برنامه و عزمی برای اصلاح نظام مالیاتی، کاهش رانت‌ها و امتیازات، اصلاح نظام بانکی و دیگر اموری که مستقیما به معیشت مردم مربوط می شود دارند، شعارهای ضد فساد احمدی نژاد شنیده می شد."
 
بی بی سی همچنین می افزاید: گروه احمدی نژاد تصوراتی ویژه از شرایط داشتند. آنها فکر می کردند که در دوره‌ بعد از انتخابات 96 هیچ نیروی سازمان یافته و دارای تریبون و ارتباطات در سطح ملی در داخل کشور بجز گروه آنان علم مخالفت با حکومت را در دست نداشت و هیچ کس در کاست حکومتی بجز احمدی نژاد قادر نیست اعتراضات را در فضای سیاسی حکومتی به نفع برنامه‌ سیاسی خاصی جهت داده و انضمامی سازد. گروه احمدی نژاد تصور می کرد که ظرفیت قرار گرفتن بر فراز همه‌ شعار‌های اعتراضی را داراست و می تواند نارضایی‌ها را مدیریت کند."
 
* احمدی نژاد جدید پیشروتر از همه در اپوزسیون بودن
 
 
 
 
همچنانکه واحدی، مشاور خارج نشین کروبی در سال 88، محمود احمدی نژاد را پیشرو تر از اصلاح طلبان و اعتدالیون در دفاع از مردم! و ایستادن در برابر نظام و حاکمیت معرفی می کند. او حتی تاکید می کند که روش احمدی نژاد از اصلاح طلبان و اعتدالیون در رسیدن به اهدافش موفق تر خواهد بود. جالب اینکه او معتقد است که احمدی نژاد بهتر جامعه را درک می کند و به همین دلیل هم اصلاح طلبان و هم اصولگرایان از ردصلاحیت وی در انتخابات ریاست جمهوری خوشحال شده اند.
 
در هر صورت "احمدی نژاد جدید" برای بی بی سی فارسی یک فرصت بزرگ محسوب می شود که این رسانه برای نهایت بهره برداری از اقدامات او عزم جدی تر از بسیاری از چهره های دیگر فاصله گرفته از قطار انقلاب دارد. در ذیل بخش های دیگری از بازتاب مواضع و اقدامات "احمدی نژاد جدید" در رسانه سلطنتی انگلیس را مشاهده می کنید که بدون توضیح خاصی کاملا روشن و قابل تامل است.

 

























کد مطلب: 230562

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcfvxd00w6dmta.igiw.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir