دونالد ترامپ، برجام و دولت روحانی را اینگونه می بیند!

17 شهريور 1398 ساعت 10:18

به اعتقاد ترامپ گام های سست و پوچ هسته ای ایران بیشتر از این که قاطعیت ایران را نشان دهند التماس ایران به اروپا را نشان می دهند. غربی ها بخوبی دریافته اند که تهدیدات ایران در باب بازگشت چرخه هسته ای در حال حاضر بیش از آنکه بیانگر یک واقعیت باشد نوعی بلوف سیاسی است.


به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز بدون هیچ توضیح اضافی در این بخش توجه خوانندگان گرامی را به نظرات یک روزنامه رژیم صهیونیستی درباره دیدگاه هیئت حاکمه آمریکا در خصوص برجام را بررسی می کنیم. این نکات درست است که بدون ذکر منبع از سوی یک کاربر رسانه ای بیان گردیده لاکن انطباق با رفتارهای سیاسی دو طرف و همخوانی با معیارهای یک تحلیل منطقی آنرا واجد توجه می کند: روزنامه گلوبز چاپ رژیم صهیونیستی به نقل از یکی از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا نوشت: 

1- به اعتقاد ترامپ گام های سست و پوچ هسته ای ایران بیشتر از این که قاطعیت ایران را نشان دهند التماس ایران به اروپا را نشان می دهند. غربی ها بخوبی دریافته اند که تهدیدات ایران در باب بازگشت چرخه هسته ای در حال حاضر بیش از آنکه بیانگر یک واقعیت باشد نوعی بلوف سیاسی است که امکان اجرا شدن هم ندارد زیرا دولت روحانی نقد را داده و حتی نسیه را بصورت اقساطی نگرفته است. صنعت هسته ای از کار افتاده است و تمام مراکز برابر تعهدات برجام تحت کنترل غربی هاست جاسوسان و نفوذی های داخل هم در فعالیت کامل در حال ارسال اطلاعات کشور به خارج هستند! 

2- به اعتقاد ترامپ تا زمانی که دوربین های آژانس بر روی ذخیره اورانیوم ایران است هر میزان ذخیره اورانیوم ذخیره در ایران منعی ندارد. این ادعا گویای این نکته است که گام های دو ماهه ایران برای بازگشت چرخه هسته ای کشور به روال سابق بنا به دلایل گفته شده هیچ امتیاز و تهدیدی برای برجام و تعهدات ایران در آن نیست به عبارت دیگر ذخیره اورانیوم ایران به هر درجه و کمیت و کیفتی که از نظر حجم و درصد غنا که باشد برای آمریکا و اروپا فرقی نمی کند. امروز با این ادعا می توان تا حدود زیادی به بی تحرکی و بی تفاوتی غرب و خصوصا اروپا درانجام تعهداتش پی برد.

3- به اعتقاد ترامپ می توان در آینده ای دور با توافقی بسیار کوچکتر از برجام، امتیازاتی از ایران گرفت و امتیازات کوچکی داد و تمام ذخیره اورانیوم ایرانیان را از کشورشان خارج کرد. این ادعا نشان می دهد که چرا ترامپ بلافاصله با روی کار آمدن از برجام خارج شد. وقتی می توان با "استراتژی آب نبات چوبی" تمام داشته های کشور را گرفت چرا باید در برجام ماند و استراتژی "برد – برد "! را برای حریف اجرایی کرد.

4- توافق با ایران از نظر زمانی هرچقدر دورتر حاصل شود بهتر است چرا که دولت ایران را بدون هیچ مشکلی از درآمد نفتی دور کرده ایم و دولت روحانی را مجبور به دادن امتیاز بیشتر. این اعتراف آشکاری است به اینکه غربی ها برای حفظ برجام از یک سو و اجرای برنامه های خود برای خلع سلاح های نظامی و سیاسی ایران نیازمند وقت کشی و گرفتن زمان هستند زیرا هر قدر زمان بگذرد هم غربی ها اثرات راه کارهای تحریمی خود را در ایران خواهند دید و هم می توانند با شناخت نقاط قوت و ضعف خود، با قدرت بیشتری اهدافشان را محقق سازند. دور کردن ایران از در آمدهای نفتی می تواند با حضور یک دولت واداده و غرب گرا سریعتر محقق گردد و اگر بپذیریم که دوره بعدی ریاست جمهوری انقلابیون صحنه سیاست را در دست خواهند گرفت در نتیجه کسب حداکثری امتیازات با حفظ استراتژی "مکانیزم ماشه" و فشار مضاعف بر مردم امیدهای براندازان و استحاله طلبان داخلی و کشورهای غربی استمرار و قوت بیشتری خواهد یافت.

5- به اعتقاد ترامپ دولت روحانی نهایتا هرچقدر اورانیوم و حتی پلوتونیوم تولید کند با نظر امریکا تحویل داده و سانتریفوژها را از بین خواهد برد. و بالاخره نتیجه همه این استراتژی ها و کارهای رسانه ای و میدانی می تواند در یک هدف بزرگتر بلند مدت و یک هدف کوچکتر میان مدت خلاصه گردد. هذف بزرگتر همانا محاصره کردن انقلاب اسلامی در موزائیکی از تعهدات غیر قابل برگشت ایران حتی با عوض شدن دولت ها و گردن نهادن انقلاب اسلامی به خواسته های غرب و هدف کوچکتر نیز محروم کردن ایران از یکی از سکوهای مهم پرتاب علمی ایران در دیگر زمینه ها یعنی صنایه هسته ای خواهد بود و تمام این موضوعات باید در بازه زمانی الان تا انتخابات1400 رخ دهد در غیر اینصورت چرخه اما و اگرها شروع شده وابهامات بیشتری بوجود خواهد آمد و ممکن اتفاقاتی نظیر برگشت ایران از تعهدات پیمان های تهران و پاریس و بروکسل در ابعاد بزرگتر و غیر قابل جبرانی برای غرب رخ دهد که غرب گرایان داخلی و غربیها اصلا چنین چیزی را نمی خواهند.

رضا احمد زاده


کد مطلب: 268543

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcfjcd0mw6dvta.igiw.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir