تصویب دستورالعمل تحقیقات استیضاح ترامپ در مجلس آمریکا

خبرگزاری فارس , 21 شهريور 1398 ساعت 22:01

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که حاوی دستور العمل تحقیقات لازم برای استیضاح رئیس جمهور آمریکا است.


به گزارش عصر امروز، کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه با پارامترهایی که برای تحقیقات استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مورد نیاز است موافقت کرد که این اقدام مهمترین گامی به شمار می‌آید که دموکرات‌ها تا کنون در زمینه استیضاح ترامپ اتخاذ کرده‌اند.
 
این اقدام در حالی اتخاذ می‌شود که دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا همچنان در ارسال پیام واحد درباره استیضاح اختلاف دارند. سران ارشد دموکرات‌ها همچنان با آغاز روند استیضاح ترامپ مخالف بوده اما در مقابل کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در حال پیشبرد این روند است.
 
«جرج نادلر» رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: «برخی این روند را استفسار استیضاح می‌نامند و برخی نیز آن را تحقیقات استیضاح می‌نامند. هیچ اختلاف قانونی میان هر دو وجود ندارد و قصد نداریم که درباره این عبارات به بحث بپردازیم.»
 
این قطعنامه که نادلر از آن به عنوان «گام ضروری بعدی» عنوان کرده اجازه می‌دهد که دونالد ترامپ و وکلایش به صورت رسمی به شواهد و مدارکی که در جلسات استماع کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح می‌شود پاسخ دهند.
 
این اقدام به طور مقدماتی نیز قانونی را فعال می‌کند که به اعضای مجلس نمایندگان آمریکا این اجازه را می‌دهد تا در پایان هر جلسه استماع تحقیقات استیضاح، به سوال از شاهدان بپردازند.
 
روزنامه «واشنگتن پُست» نیز چند روز پیش گزارش داده بود که کمیته امور قضایی مجلس نمایندگان آمریکا در نظر دارد از افراد درگیر در پرونده روابط غیراخلاقی ترامپ با «استورمی دنیلز» هنرپیشه فیلم‌های مستهجن بخواهد در جلسات تحقیق و استماع شرکت کنند.
 
با توجه به ترکیب کنونی کنگره آمریکا و تسلط جمهوری‌خواهان بر اکثریت کرسی‌های مجلس سنای این کشور، استیضاح ترامپ اگر غیرممکن نباشد اما بعیدبه نظر می‌رسد.
 
طبق قوانین آمریکا استیضاح از دو طریق زیر قابل انجام شدن است:
 
۱- اعلام جرم دیوان عالی فدرال آمریکا علیه رئیس‌جمهور یا دیگر از مقامات رسمی کشور و درخواست آن از کنگره برای استیضاح ۲- وارد عمل شدن مستقیم کنگره آمریکا و اعلام جرم آن علیه رئیس‌جمهور یا دیگر مقام‌های رسمی کشور.
 
برای شروع استیضاح به هر یک از این روش، ابتدا باید استیضاح به تصویب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا برسد، سپس این مجلس از مجلس سنای آمریکا درخواست می‌کند دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند.
 
در واقع مجلس سنای آمریکا به یک دادگاه تبدیل می‌شود و سناتورها هر یک نقش دادستان را ایفا می‌کنند. در این جلسات، رئیس دیوان عالی فدرال این دادگاه را اداره می‌کند و متهم باید در مقابل اتهامات از خود دفاع کند. پس از شنیدن دفاعیات طرفین، اتهام به رأی گذاشته می‌شود و اگر اکثریت سناتورها رأی به مجرمیت بدهند، رئیس‌جمهور یا دیگر مقام دولتی، از کار برکنار خواهد شد.
 
ترکیب مجلس سنای ۱۰۰ نفره آمریکا بدین شکل است: ۵۳ سناتور جمهوری‌خواه، ۴۵ سناتور دموکرات و ۲ سناتور مستقل.
 
در تاریخ آمریکا سابقه نداشته که هیچ رئیس‌جمهوری به‌صورت مستقیم با استیضاح از قدرت برکنار شود. کناره‌گیری ریچارد نیکسون از قدرت پس از رسوایی واترگیت نیز با استعفاء صورت گرفت نه استیضاح. در سال ۱۸۶۸، «اندرو جانسون» و در سال ۱۹۹۸، «بیل کلینتون» استیضاح شدند که هیچ‌کدام توسط سنا از قدرت عزل نشدند.


کد مطلب: 268738

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcbfwb5wrhb0zp.uiur.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir